Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Мар 22, 2013

Въпросът: “Кой е съседът?” се оказа водещ фактор за подмяна на субектите в бранша. Когато купуваме ново жилище можем да предвидим квартала, разположението, качеството и квадратурата, но не и съседа, с който ще съжителстваме дълги години.

Практиката сочи, че и в супермодерните жилищни кооперации и най-вече в тези, строени срещу обезщетение, бъдещи “изненади”, често прерастващи в сериозни междусъседски войни, не са рядкост. Те са основната причина малкият предприемач, който строеше по една-две кооперации на година, вече да отстъпва пазарни позиции пред сдружения от собственици с общи интереси и начин на живот, които сами избират фирмата изпълнител и възлагат строежа на своите домове.
 
Първият подобен миниквартал от затворен тип, състоящ се от 4 самостоятелни двуетажни жилищни сгради вече е в процес на изграждане. Идеята на четиримата бизнесмени стартира с подбора на терена - на Пещерско шосе, зад бензиностанция Еко - сравнително спокойно и отдалечено от градския шум място, което всички те одобряват. Проектът е възложен на екипа на арх. Мила Лазаркова, в който участва и арх. Райна Бояджиева, а строителството - на известната пловдивска фирма “Тирлин” АД.
 
Независимо, че са  различни като квадратура (от 170 до 387 кв. м) и фасадни решения, и че всяка от тях носи индивидуалността на своя собственик, къщите притежават обща архитектурна, модерна и функцонална визия. Решени са като еднофамилни жилищни сгради на две нива, частичен  сутерен и гараж, като допълващо застрояване. Дневните и необходимите обслужващи помещения са разположени на партерно ниво.
 
Предвидено е и входно фоайе, от което се  развиват стълбата за втория етаж, за килера на сутерена и за гаража. На второто ниво са ситуирани двете спални помещения, като към едното е предвиден и дрешник с баня,  кабинет, и обслужващи помещения. Всяка от сградите разполага с голяма веранда обърната към вътрешното озеленено дворно пространство.  
 
Най-характерното за този нов тип инвеститори, според управителя на строителната фирма, изпълнител на обекта инж. Саркис Гарабедян е, че те търсят и влагат най-иновативните строителни технологии и материали, като се започне от основите и се стигне до последния детайл на покривната конструкция. И стриктно държат на качеството на изпълнение. Грубият строеж на комплекса трябва да приключи до края на  месец март тази година.
 
 
Източник: www.marica.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив